Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Směs vhodná pro bezlepkovou a nízkobílkovinnou dietu, při alergii na…
189 Kč

Mouka Manitoba typu 0 má úžasné vlastnosti při pečení různých…
52 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
50 Kč
Doplněk stravy

Mandlovou mouku lze použít na pečení, vaření, na přípravu krémů, k…
169 Kč

Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která…
47 Kč

Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
96 Kč

Směs na bezlepkový chléb s nízkým obsahem sacharidů a cukru.
52 Kč

Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
25 Kč

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
72 Kč

Výrobek vhodný pro náhradu vajec při přípravě míchaných vajec, koláčů…
139 Kč

Vyrobena z přirozeně bezlepkových přísad, obsahuje rýžové, bramborové…
99 Kč

Mandlová mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu,…
229 Kč

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč

Díky své struktuře je docela univerzální, lze ji použít k přípravě…
50 Kč

Bezlepková alternativa běžné mouky s vysokým obsahem proteinů a…
136 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
55 Kč

Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč

Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
56 Kč

Průhledná rostlinná želatina bez chuti a zápachu.
56 Kč

Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní…
65 Kč

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
41 Kč

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.