Fazolky adzuki chutnají příjemně sladce a jsou skvělé jako příloha, do salátu, kaší nebo nákypů. Jsou hojně užívané především v asijské kuchyni.
Na klíčení i vaření. Lahodná příloha k obilným pokrmům. Skvělé též do polévek, kaší, nákypů a salátů. Fazolky adzuki mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Nenadýmají tolik jako jiné fazole. V asijské kuchyni se používají také do mouky, koláčů a pokrmů z rýže. Jsou rovněž vhodné k nakličování a jsou velice dobře stravitelné.
Fazole barevná adzuki – vigna hranatá
Fazole namočíme přes noc na 10 - 12 hodin do vody. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě cca 30 - 60 minut. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu, zbavíme se tak drobných nečistot. Osolíme až po uvaření. Po uvaření se mohou fazole zdát trochu rozvařené, tato lehce kašovitá konzistence je však správná
Energetická hodnota 1378 kJ/329 kcal. Tuky 1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 63 g - z toho cukry 0 g, Vláknina 13 g, Bílkoviny 20 g, Sodík 0,005 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.