Fazolky adzuki chutnají příjemně sladce a jsou skvělé jako příloha, do salátu, kaší nebo nákypů. Jsou hojně užívané především v asijské kuchyni.
Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás ve čtvrtek 7. 7.
Na klíčení i vaření. Lahodná příloha k obilným pokrmům. Skvělé též do polévek, kaší, nákypů a salátů. Fazolky adzuki mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Nenadýmají tolik jako jiné fazole. V asijské kuchyni se používají také do mouky, koláčů a pokrmů z rýže. Jsou rovněž vhodné k nakličování a jsou velice dobře stravitelné.
Fazole barevná adzuki – vigna hranatá
Fazole namočíme přes noc na 10 - 12 hodin do vody. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě cca 30 - 60 minut. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu, zbavíme se tak drobných nečistot. Osolíme až po uvaření. Po uvaření se mohou fazole zdát trochu rozvařené, tato lehce kašovitá konzistence je však správná
Energetická hodnota 1378 kJ/329 kcal. Tuky 1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 63 g - z toho cukry 0 g, Vláknina 13 g, Bílkoviny 20 g, Sodík 0,005 g.
vhodné pro zdravou výživu
Na adzuki pomazánku, moc dobré.
Do pomazanky perfektni, velke baleni, kvalitni fazolky. V baleni jsou vsechny pekne a bez kameni, ne jako jine :)
Pri namáčaní táto fazuľka veľmi nezväčší svoj objem ale je mimoriadne chutná a rýchlo sa uvarí. Ozvláštni a ochutí každú polievku a hlavne jej pridá na výživnej hodnote, hlavne teraz v zime. Ja som ju skúsila skombinovať aj s inými strukovinami. A vhodná je aj do prívarkov.
Abychom vám usnadnili rozhodování, zobrazujeme také recenze tohoto produktu z e-shopu MojaLekáreň.sk, který je slovenskou "sestrou" Lékárna.cz. Věříme, že informační hodnota recenze převáží nad tím, že se při čtení trochu potrápíte se slovenštinou.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.