NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA
Adzuki jsou malé červeno-hnědé fazole s krémově barevnými švy. Mají nasládlou ořechovou chuť a jsou vhodné jak na vaření, tak na klíčení.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Adzuki jsou malé, červeno – hnědé fazole s krémově barevnými švy a s nasládlou ořechovou příchutí. Jsou velmi populární hlavně v Číně, Koreji a Japonsku, kde je dokonce považují za “královny fazolí“.
V těchto zemích je nejčastěji používají při přípravě sladkých pokrmů. Dělá se tam z nich slazené pyré, které dávají jako nádivku do dezertů, ale výborná a velmi oblíbená je i slazená polévka s pomerančovou kůrou a lotosovými semínky. V Japonsku se ale z adzuki a rýže vaří například tradiční sváteční pokrm Sekihan, který je pro změnu slaný.
V západních kulturách jsou adzuki ceněny především pro svůj vysoký obsah bílkovin a vlákniny. Adzuki jsou vynikající alternativou masa pro vegany a vegetariány. V těchto fazolkách se ale nachází i celá řada stopových prvků, jako například fosfor, nebo draslík.
Pokud budete chtít adzuki nechat klíčit, vyzkoušejte metodu za pomoci PET láhve, ve které budete mít ideální podmínky pro silné a pevné výhonky. Na dně 2 l lahve vytvořte asi 12 drobných otvorů, kterými bude odtékat voda. Odstraňte víčko a do lahve dejte velkou hrst dobře propláchnutých fazolí. Nezapomeňte minimálně třikrát za den proplachovat a tím udržovat v lahvi dostatečnou vlhkost. Po 5 až 7 dnech se vám lahev zaplní klíčky, které mají chuť hrášku. Můžete je konzumovat buď přímo, nebo v salátech, polévkách, případně asijských pokrmech.
Energie: 1377 kcal/329 kJ; Tuky: 0,53 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0,19 g; Sacharidy: 50,2 g – z toho cukry 2,35 g; Bílkoviny: 19,9 g; Sůl: 0,05 g; Vláknina: 12,7 g; Minerály: Vápník: 66 mg; Fosfor: 381 mg; Hořčík: 127 mg; Draslík: 1254 mg.
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Čína
250 g
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.