Tradiční sójová omáčka s výrazným aroma a nasládlou chutí.
Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás v pondělí 20. 5.
Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
Voda, sójové boby (26,1 %), pšenice (15,8 %), mořská sůl ( 14,1 %), alkohol (0,8 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Alergeny: lepek, sója.
Výživové údaje na 100 ml výrobku: Energická hodnota 300 kJ / 70 kcal, Tuky 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 8,7 g z toho cukry 2,0 g, Bílkoviny 8,3 g, Sůl 13,66 g.
Japonsko
V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu. Pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny) shoyu potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu. Marinády na zeleninu, maso i ryby.
Balení obsahuje 200 ml.
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.