Špalda patří mezi oblíbené obiloviny. Kuskus z této obiloviny je…
80 Kč
Bílé fazole v rajčatové omáčce jsou ideální ve chvíli, kdy nemáme čas…
56 Kč
Fazole mungo v BIO kvalitě lze konzumovat jako přílohu. Můžete je ale…
65 Kč
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny. Nemusí se namáčet a je…
65 Kč
Výhodná cena
Rýže dlouhozrná v bio kvalitě z podhůří Himalájí, přirozeně…
63 Kč
Cizrna v BIO kvalitě je oblíbenou součástí vegetariánských a…
65 Kč
Fazole jemně ořechové chuti, vhodné pro přidání do salátů, přípravě…
65 Kč
Dvouporcový kuskus se sušenými rajčaty a italskými bylinkami, je…
60 Kč
Cukrová kukuřice ve slaném nálevu.
55 Kč
Milujete pokrmy z hrachu, ale nechce se vám čekat, než změkne? Žlutý…
47 Kč
Bulgur je lehce stravitelný, má skvělou chuť a velice zajímavé…
47 Kč
Přirozeně bezlepková potravina, velmi snadná na přípravu a lehce…
56 Kč
Dopřejte si u sledování filmu zdravou a doma vyrobenou pochoutku..…
32 Kč
Otruby, nahrubo namletá krupice, která obsahuje kvalitní vlákninu a…
41 Kč
Zelená čočka ve slaném nálevu je ideální pro chvíle, kdy potřebujeme…
37 Kč
Výhodná cena
Horská čočka má výraznou oříškovou chuť a zůstává i po delším vaření…
Dlouhozrnná rýže natural v bio kvalitě. Má široké využití v kuchyni…
Bio rýže, oblininy a luštěniny se pěstují bez působení chemických látek a pocházejí z ekologického zemědělství. Do bio obilninových výrobků se nepřidávají umělé konzervanty, dochucovadla a ani "éčka". Patří sem špalda, jáhly, bulgur, ovesné vločky, quinoa, červená čočka, amarant a další oblíbené výrobky, které najdete u nás napříč značkami, a to včetně českých Country Life a Allnature.
Jáhly (kuličky z prosa setého) vlastně nejsou ničím novým, společně s kroupami totiž vždy patřily do staročeské kuchyně. Jedná se o bezlepkovou obilninu vhodnou pro celiaky a ty, kteří trpí alergií na lepek.
Existují různé druhy bulguru - nejčastěji je ale namáčeným, usušeným a nasekaným produktem pšenice. Bulgur je předvařený, a proto jeho příprava zabere jen chvilku. Pokud byste ve svém jídelníčku rádi nahradili rýži, bulgur je k tomu jako stvořený. Chutný je ale jak teplý, tak i studený.
Kuskus (jinak také Cous Cous) je krupičkou z ječmene, prosa nebo pšenice. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí ho jen zalít vroucí vodou, hladina vody by měla být zhruba 1 cm nad vrstvou kuskusu. Následně je důležité nechat kuskus pod pokličkou nabobtnat.
Pohanka se doporučuje jíst hlavně v chladném období, protože skvěle prohřívá organismus. Nejvíce ji ale ocení cévní systém - obsahuje totiž rutin, který se podílí na jeho pružnosti, navíc je výborným antioxidantem a skvěle podporuje funkci vitaminu C v našem těle.
Pokud k přípravě pokrmů zvolíte drobounké kuličky (velikostí podobné kuskusu) amarantu neboli laskavce, neubráníte se tomu, aby byl výsledek vždy mírně křupavý. Zároveň díky této superpotravině vstřebáte velké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Kategorii Bio rýže, obilniny a luštěniny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.