Dlouhozrnná rýže natural v bio kvalitě. Má široké využití v kuchyni jako exotická příloha, do salátu nebo rizota.
Skladem více než 5 kusů V pondělí 29. 4. odešleme, u vás v úterý 30. 4.
Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. O černé rýži se traduje, že v dřívějších dobách patřila mezi mezi vzácné a pro běžné lidi zakázané potraviny. Mohl si ji dopřávat pouze čínský císař a jeho rodina. Dnes si tuto výživnou dobrotu s jedinečnou chutí můžete dopřát i vy.
Rýže černá*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, černé dejte méně než bílé. Rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé. Smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé. Rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé. Exotická snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, vmíchejte do rýže med, vanilku, nechte odstát pět minut, poté přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem.
Může obsahovat stopy lepku. U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy.
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 35 minut.
Balení obsahuje 500 g.
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.