Výhodná cena
Bulgur v BIO kvalitě vyniká vysokým obsahem vlákniny a zároveň…
50 Kč
Špaldové kroupy jsou nutričně bohaté a jsou vhodné do salátů, na…
52 Kč
Usušená pšenice s příjemnou obilnou vůní pro zpestření jídelníčku.
52 Kč
Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám, je bohatá na…
53 Kč
Jen ho propláchnete a za pár minut budete mít hotové vydatné jídlo s…
54 Kč
Přirozeně bezlepková potravina, velmi snadná na přípravu a lehce…
56 Kč
Bílé fazole v rajčatové omáčce jsou ideální ve chvíli, kdy nemáme čas…
56 Kč
Bulgur je lehce stravitelný a chutný pokrm, jehož dalším pozitivem je…
56 Kč
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu.
59 Kč
Cizrnu si prostě zamilujete... a to hlavně díky její oříškové chuti,…
59 Kč
Sójóvé boby v BIO kvalitě nabízí našemu tělo velké množství…
59 Kč
Jáhly v BIO kvalitě jsou výborné zejména k přípravě sladkých i…
60 Kč
Dvouporcový kuskus se sušenými rajčaty a italskými bylinkami, je…
60 Kč
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny. Nemusí se namáčet a je…
62 Kč
Pohanka je přirozeně bezlepková a má lehce oříškovou chuť, její…
62 Kč
Výhodná cena
Rýže dlouhozrná v bio kvalitě z podhůří Himalájí, přirozeně…
63 Kč
Pohanka je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny a bílkovin.
64 Kč
Fazole mungo v BIO kvalitě lze konzumovat jako přílohu. Můžete je ale…
65 Kč
Cizrna v BIO kvalitě je oblíbenou součástí vegetariánských a…
65 Kč
Varianty
Pohanka je přirozeně bezlepková a v kuchyni má široké využití. Má…
65 Kč
Fazole jemně ořechové chuti, vhodné pro přidání do salátů, přípravě…
65 Kč
Červená čočka zbavená slupky vhodná do salátů i sladkých jídel.
65 Kč
Červená čočka je připravená během 15 minut, nenadýmá a je výborně…
66 Kč
Bio rýže, oblininy a luštěniny se pěstují bez působení chemických látek a pocházejí z ekologického zemědělství. Do bio obilninových výrobků se nepřidávají umělé konzervanty, dochucovadla a ani "éčka". Patří sem špalda, jáhly, bulgur, ovesné vločky, quinoa, červená čočka, amarant a další oblíbené výrobky, které najdete u nás napříč značkami, a to včetně českých Country Life a Allnature.
Jáhly (kuličky z prosa setého) vlastně nejsou ničím novým, společně s kroupami totiž vždy patřily do staročeské kuchyně. Jedná se o bezlepkovou obilninu vhodnou pro celiaky a ty, kteří trpí alergií na lepek.
Existují různé druhy bulguru - nejčastěji je ale namáčeným, usušeným a nasekaným produktem pšenice. Bulgur je předvařený, a proto jeho příprava zabere jen chvilku. Pokud byste ve svém jídelníčku rádi nahradili rýži, bulgur je k tomu jako stvořený. Chutný je ale jak teplý, tak i studený.
Kuskus (jinak také Cous Cous) je krupičkou z ječmene, prosa nebo pšenice. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí ho jen zalít vroucí vodou, hladina vody by měla být zhruba 1 cm nad vrstvou kuskusu. Následně je důležité nechat kuskus pod pokličkou nabobtnat.
Pohanka se doporučuje jíst hlavně v chladném období, protože skvěle prohřívá organismus. Nejvíce ji ale ocení cévní systém - obsahuje totiž rutin, který se podílí na jeho pružnosti, navíc je výborným antioxidantem a skvěle podporuje funkci vitaminu C v našem těle.
Pokud k přípravě pokrmů zvolíte drobounké kuličky (velikostí podobné kuskusu) amarantu neboli laskavce, neubráníte se tomu, aby byl výsledek vždy mírně křupavý. Zároveň díky této superpotravině vstřebáte velké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Kategorii Bio rýže, obilniny a luštěniny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.