Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Potraviny » Koření a dochucovadla

Wasabi, japonský křen v prášku - recenze

Kód výrobku: 320875
Wasabi (Wasabia japonica) je název pro japonský křen, který je o poznání silnější než nám známý křen selský. Wasabi se považuje za pochutinu bohatou na vitaminy C a B6 (pyridoxin), hořčík a vápník. Obsahuje velmi málo sodíku, žádný choleste

Více informací

54

Skladem do 24 hodin

Zboží odešleme 20. 11. 2018, předpokládaný termín doručení 21. 11. 2018.

Zboží odešleme 20. 11. 2018, předpokládaný termín doručení 21. 11. 2018.

Doprava jen za 29 Kč, nad 1500 Kč zdarma

Přidejte ještě


Načítám
 
Podrobné informace
Recenze
Diskuze

Podrobné informace

Podrobné informace - Wasabi, japonský křen v prášku

Wasabi (Wasabia japonica) je název pro japonský křen, který je o poznání silnější než nám známý křen selský. Wasabi se považuje za pochutinu bohatou na vitaminy C a B6 (pyridoxin), hořčík a vápník. Obsahuje velmi málo sodíku, žádný choleste

Informace o produktu

Výrobce: SmartAD
Značka: SMART AD
Kód výrobku: 320875
Kód EAN: 8594037110945
Držitel rozhodnutí: SmartAD

Wasabi v prášku Jistě jste již stačili vypozorovat, že o wasabi se hovoří hlavně v souvislosti s čerstvými, tepelně neupravenými mořskými plody. Wasabi se považuje za pochutinu bohatou na vitaminy C a B6 (pyridoxin), hořčík a vápník. Obsahuje velmi málo sodíku, žádný cholesterol a tuk. 100 gramů wasabi má 80 kalorií. Na rozdíl od pálivých chilli papriček se nemusíme bát, že by nám wasabi způsobovalo obtíže při dalším trávení, jeho pikantnost totiž rychle vyprchá. Výživné hodnoty japonského křenu Čerstvé wasabi je bohaté na vitamín C, vitamín B6 (pyridoxin), hořčík a vápník. Naopak obsahuje velmi málo sodíku a žádný cholesterol a tuk. Ve 100 gramech má asi jen 80 kalorií, což by z něj učinilo poměrně zajímavý doplněk diety, ale již množství o velikosti lískového oříšku by mnohému stačilo. Užití: Nejčastěji se křenová pasta přidává do "sushi rolády" mezi rýži a rybu, aby jeho aroma nevyprchalo a také aby neutralizovalo nepříjemný rybí pach. Ani japonská specialita sashimi, tedy kousky čerstvé ryby, se bez wasabi neobejde. Často japonský křen můžeme ochutnat i v kombinaci se sójovou omáčkou. Se zelenou pastou však zacházíme opatrně, jinak přehlušíme chuť hlavních součástí pokrmu. Wasabi Wasabi (Wasabia japonica) je název pro japonský křen, který je o poznání silnější než nám známý křen selský. Tvoří jednu z nejběžnějších ingrediencí japonských jídel, například suši. Používá se jako přísada v japonské kuchyni. Na trh se dostává v podobě kořene, pasty nebo prášku. Při delším styku se vzduchem však svou sílu ztrácí. Pěstuje se nejen v Japonsku, ale i na severozápadě Severní Ameriky. K růstu potřebuje mírné teploty a dostatek vody. V přírodě roste u břehů japonských horských řek, pěstuje se na polích, nebo ve vodě na políčkách zatopených vodou (obdobně jako rýže). Největší kořen mají ve vodě pěstované rostliny. Chuť je odlišná od českého křenu. Chutí spíše připomíná opravdu hodně ostrou hořčici. Spíše než na jazyku vnímáte jeho aroma až v nosohltanu.

Recenze

Recenze produktu Wasabi, japonský křen v prášku

Diskuze

Diskuze k produktu Wasabi, japonský křen v prášku

Přidat nový příspěvek do diskuze

 

Mohlo by vás zajímat


Načítám

Nejprodávanější značky

Výhodné nabídky už nemusíte hledat

pošleme vám je e-mailem :)

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.
Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám