NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA
Suchohřib hnědý - sušené houby. Hřib hnědý neboli suchohřib hnědý je jedlá a velmi chutná houba. V gastronomii má své nezastupitelné místo.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Jak konzumovat sušené hřiby hnědé
Hřiby hnědé se v kuchyni používají stejně jako ostatní jedlé houby. Skvěle chutnají ve smaženicích, se zeleninou, s vejci i pod masem. Poslouží pro přípravu smažených placek, jako ingredience bramboráků, nádivek, guláše, masových směsí, polévek, omáček apod. Před použitím je namočte minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, řádně propláchněte a povařte cca 10 minut. Sušené krájené houby dodají nezaměnitelnou vůni a chuť celé řadě tradičních českých jídel. Nejsou však určené k přímé konzumaci.
Charakteristika
Hřib hnědý (Imleria badia) neboli suchohřib hnědý je jedlá a velmi dobrá houba, která je rozšířená téměř po celé Evropě a části Severní Ameriky. Mezi houbaři je tato houba velmi oblíbená. Má dobrou chuť a příjemnou hřibovou vůni. Suchohřib hnědý jako celá řada suchohřibů společně s některými druhy zeleného čaje patří k významným zdrojům theaninu - psychoaktivního analogu aminokyselin.
Energetická hodnota: 1259 kJ/301 kcal; Tuky: 5,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; Sacharidy: 20 g; z toho cukry: 2,8 g; Vláknina: 24 g; Bílkoviny: 31 g; Sůl: 0,13 g.
100% hřib hnědý
Výrobek uchovávejte na suchém a studeném místě. Po otevření chraňte před vlhkem. Pro delší dobu udržení jedinečného aroma skladujte při teplotě - 18°C.
Česká republika
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.