Podrobné informace

Upečete si v domácí pekárně i elektrické troubě výtečný chleba s dýňovými, slunečnicovými a sezamovými semínky.

Informace o produktu

Výrobce: SEMIX PLUSO S.R.O.
Značka: SEMIX
Kód výrobku: 307283
Kód EAN: 8594019381257
Držitel rozhodnutí: SEMIX PLUSO S.R.O.

Zdroj vlákniny! Dva plátky tohoto chleba obsahují průměrně 9,3 g vlákniny. Sypká směs na přípravu vícezrnného chleba s obsahem dýňových, slunečnicových a sezamových semínek. Vhodná do domácích pekáren i pro pečení v troubě.

Složení sypké směsi

Pšeničná mouka, žitná mouka, slunečnice 6 %, dýňová semínka 3 %, sezam 3%, sůl obohacená jódem, pšeničná bílkovina, ječný slad, sójová mouka, regulátor kyselosti (kyselina mléčná), enzym (hydrolázy, oxidoreduktázy). Výrobek může obsahovat stopy vajec, mléka, suchých skořápkových plodů a oxidu siřičitého.

Výživové údaje ve 100 g výrobku - Energie 1120 kJ / 268 kcal, Tuky 6,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g, Sacharidy 38,8 g, z toho cukry 2,9 g, Vláknina 6,9 g, Bílkoviny 10,3 g, Sůl 1,4 g.

Návod k použití směsi pro domácí pekárny

Do pečicí nádoby nalijeme 350 ml vody (o teplotě cca 30 °C), ve které rozpustíme 4,5 g čerstvého nebo 3 g sušeného droždí. Přisypeme celé balení směsi Chléb vícezrnný, nastavíme pekárnu na odpovídající pečicí program v délce cca 3 – 3,5 hodiny (dle typu a návodu konkrétní domácí pekárny) a upečeme.

Návod k použití směsi pro všechny trouby

Do větší mísy nalijeme 320 ml vody (o teplotě cca 30 °C), vsypeme celé balení směsi Chléb vícezrnný a přidáme 7,5 čerstvého nebo 4,5 g sušeného droždí. Vše dohromady vypracujeme v tužší těsto (nejlépe ručně nebo hnětacími háky) a necháme 35 minut kynout v míse přikryté utěrkou na teplém místě. Po této době těsto promícháme a necháme v téže míse zakryté utěrkou kynout dalších 20 minut. Pak zpracujeme vykynuté těsto na pomoučeném vále v bochánek nebo veku, vložíme na olejem vymazaný plech nebo do vymazané pečicí formy a necháme ještě 35 minut kynout. Nakonec potřeme bochánek/veku vodou, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C, po vložení snížíme její teplotu na 180 °C, a pečeme 60 minut.

Důležitá upozornění

Sušené droždí v zájmu kvality upečeného chleba nepřibalujeme. Použití sušeného droždí v různých obdobích intervalu jeho trvanlivosti může způsobit nedokynutí těsta nebo naopak jeho překynutí. Myslíme na kvalitu, proto doporučujeme používat nejlépe čerstvé droždí.

Vyrobeno v České republice. Skladujte v suchu. Datum minimální trvanlivosti je jeden rok a je uvedeno na obale. 

Recenze (5)

Recenze produktu SEMIX Vícezrnný chléb 520 g

Recenze od 5 uživatelů s celkovým hodnocením 92 %.

Přidat recenzi produktu

(8) (6)

80 %

(6) (6)

80 %

(9) (4)

100 %

Výborný.

(6) (7)

100 %

(6) (7)

100 %

Diskuze

Diskuze k produktu SEMIX Vícezrnný chléb 520 g

Přidat nový příspěvek do diskuze