Podrobné informace

Pochutnejte si na tmavém chlebu s lněnými, slunečnicovými a sezamovými semínky, navíc v bio kvalitě. Upečete ho v domácí pekárně i troubě.

Informace o produktu

Výrobce: SEMIX PLUSO S.R.O.
Značka: SEMIX
Kód výrobku: 307287
Kód EAN: 8594019386160
Držitel rozhodnutí: SEMIX PLUSO S.R.O.

Sypká směs na přípravu tmavého chleba v BIO kvalitě s obsahem lněného, slunečniového a sezamového semínka.

Výhody výrobku

  • Nákupem BIO potravin upřednostňujete přirozené životní hodnoty v přírodě před jejím nešetrným obhospodařováním.
  • Suroviny pro výrobu BIO potravin jsou získávány z kontrolovaných ekologických ploch, kde jsou pěstovány bez použití chemických přípravků a umělých hnojiv.

Složení výrobku

Pšeničná mouka*, žitná mouka*, lněné semínko*, slunečnicové semeno*, ovesné vločky*, sůl mořská, ječný slad*, sezamové semeno*, pšeničný lepek*, látka zlepšující mouku (kyselina askorbová E300), pekařský enzym. * suroviny z ekologické produkce. Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, vajec, mléka, sóji a oxidu siřičitého.

Výživové údaje ve 100 g výrobku - energie 1468 kJ / 350,6 kcal,  tuky 4,13 g,  sacharidy 64,7 g, bílkoviny 12,7 g.

Doplňujícící informace

  • Skladovací podmínky - Skladujte v suchu.
  • Datum minimální trvanlivosti je jeden rok a je uvedeno na obale.
  • Hmotnost chleba po upečení 750 – 780 g.
  • Hmotnost balení 540 g (-3 %)
  • Vyrobeno v České republice.

Návod k použití pro domácí pekárny

Do pečicí nádoby domácí pekárny vlijte 330 - 340 ml vody (o pokojové teplotě), přisypte celé balení směsi BIO country chleba a 4,5 g čerstvého droždí nebo 3,5 g sušeného droždí. Poté nastavte pekárnu na standardní pečicí program na chleba v délce trvání cca 3,5 hodiny (dle typu a návodu konkrétní domácí pekárny) a upečte.

Návod k použití v elektrické troubě

Do větší mísy vlijte 300 - 310 ml vlažné vody. Malé množství odlijte do misky a přidejte 8 g čerstvého nebo 5 g sušeného droždí a nechejte 10 minut bobtnat. Do zbytku přisypte balení výrobku, připravený kvásek, vše vypracujte v tužší těsto a nechte kynout 35 minut na teplém místě v míse překryté utěrkou.
Poté těsto promíchejte a znovu nechte kynout 20 minut. Na pomoučeném vále zpracujte vykynuté těsto v bochánek nebo váleček (veku), který vložte na olejem vymazaný plech nebo do vymazané pečicí formy a ponechte ještě 45 min. kynout. Předehřejte troubu na 220 °C a mezitím potřete bochánek vodou. Pro lepší vybarvení kůrky můžete použít i olej. Po vložení do trouby snižte teplotu na 180 °C a pečte cca 60 minut. Pro lesklejší kůrku potřete chléb ihned po upečení vodou.

Recenze

Recenze produktu SEMIX Bio country chleba 540 g

Diskuze

Diskuze k produktu SEMIX Bio country chleba 540 g

Přidat nový příspěvek do diskuze