NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA
Tato nakyslá tekutina nám slouží jako konzervační činidlo, koření či lék. V kuchyni se používá jako ochucovadlo nejrůznějších jídel.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
V mnohých domácnostech se pak ocet využívá i jako biologicky lehce odbouratelný čisticí prostředek, který je levnější a účinnější než mnohé drahé a reklamou podporované přípravky.
Dávkování: 1 díl octa na 1-4 díly vody. Ocet je vhodný pro studenou i teplou kuchyni. Do zálivek, salátů, omáček nebo ke konzervaci všech druhů zeleniny. Také je nepostradatelným pomocníkem každé ekologické domácnosti. S úspěchem jej použijete jako čisticí prostředek, zejména při odstraňování vodního kamene. Je ideální náhradou téměř všech chemických čistidel. Ocet nám však může pomoci i jinak. Například při ošetření bodnutí hmyzem nebo při popálení sluncem, kdy si zředěným octem potíráme kůži.
Výroba octa probíhá fermentací (kvašením) ředěného etanolu. Během fermentace pak bakterie rodu Acetobacter zoxidují etylalkohol na kyselinu octovou. Dle vyhlášky ministerstva zemědělství č. 335/1997 Sb. se rozumí kvasným octem okyselující potravina, která je vyrobená výhradně biologickým procesem kysání lihu obohaceného živinami za pomoci octových bakterií. Ve vodném roztoku je kvasný ocet při velmi nízkých koncentracích svou vůní i chutí velmi podobný roztoku kyseliny citronové. Díky tomu jej lze s úspěchem použít v kuchyni do nápojů, nebo jako prostředek proti zápachům.
Energie: 120 kJ / 29 kcal; Tuky: 0 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 0,6 g – z toho cukry 0,6 g; Bílkoviny: 0,0 g; Sůl: 0,0 g.
Ocet kvasný lihový, zbytkový etanol max. 0,9%. Neobsahuje konzervanty ani barviva. Mírný zákal není na závadu.
Skladujte v uzavřeném obalu mimo dosah přímého slunečního záření na chladném a tmavém místě.
Česká republika
Balení obsahuje 1000 ml.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.