Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Doplněk stravy

Mandlovou mouku lze použít na pečení, vaření, na přípravu krémů, k…
169 Kč

Bezlepková dýňová mouka, vhodná na pečení a zhušťování, vhodná pro…
39 Kč
Doplněk stravy

Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
46 Kč 45 Kč -2 %

Tapioková mouka je vlastně bezlepkový škrob, který se extrahuje z…
89 Kč

Ideální strouhanka pro přípravu masa, ryb, sýrů nebo zeleniny, jako…
36 Kč

Kaštanová mouka se svou konzistencí podobá „klasické“ hladké mouce,…
145 Kč
Doplněk stravy

Zdravá alternativa k jiným moukám, která je vhodná jak pro celiatiky,…
52 Kč

Arašídová mouka je ideální pro bezlepkové pečení, příznivce Paleo…
105 Kč

Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
85 Kč

Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
85 Kč

Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
85 Kč

Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
85 Kč

Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
79 Kč

Mouka z červené čočky se hodí k zahuštění polévek, omáček, pomazánek,…
59 Kč
Doplněk stravy

Tuto mouku můžete použít na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, k…
39 Kč

Jemná mouka z blanšírovaných mandlí vhodná na pečení, dezerty i low…

Tato mouka je konzistencí podobá „klasické“ hladké mouce, pečivo z…
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.