Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné…
28 Kč 23 Kč -18 %

Akce
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
31 Kč 23 Kč -26 %

Krupice, která je vhodná na výrobu tortil, kaší nebo knedlíků.
31 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
38 Kč

Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč

Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i…
47 Kč

Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
49 Kč

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč

Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč

Jemný kukuřičný škrob v biokvalitě, ideální na zahuštění omáček a…
56 Kč

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč

Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
58 Kč

Tato špaldová mouka je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah…
65 Kč

100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
65 Kč

Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
74 Kč

Přirozeně bezlepková kokosová mouka v BIO kvalitě s vysokým obsahem…
92 Kč

Tapioková mouka je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem…
125 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.