Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Bezlepková rýžová mouka je výbornou náhradou za pšeničnou mouku při…
24 Kč

Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné…
25 Kč

Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
25 Kč

Hrníčkový dortík je dezert, který za pár minut proměníte v teplý…
29 Kč

Lněná mouku využijete k zahušťování koktejlů, omáček a polévek. Je…
29 Kč

Přirozeně bezlepková mouka pro přípravu bezlepkových pokrmů.
37 Kč

Bezlepková dýňová mouka, vhodná na pečení a zhušťování, vhodná pro…
39 Kč

Bezlepkový moučník je bohatým zdrojem bílkovin, snadno a rychle…
39 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
41 Kč

Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč

Bezlepkový moučník je bohatým zdrojem bílkovin, snadno a rychle…
43 Kč
Doplněk stravy

Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
46 Kč 45 Kč -2 %

Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
46 Kč

Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která…
47 Kč

Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i…
47 Kč

Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
49 Kč

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč

Vyrábí se z kořene keřů manioku. Je významným zdrojem karbohydrátů s…
50 Kč

Přirozeně bezlepková celozrnná pohanková mouka je zdravou…
52 Kč

Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč

Máte chuť na maso? Zkuste ho tentokrát obalit jinak. Obalovací směs s…
55 Kč

Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
58 Kč

Bezlepková směs na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, kroket a…
59 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.