Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Přirozeně bezlepková celozrnná pohanková mouka je zdravou…
52 Kč

Jemná rýžová krupička je vyrobena z rýžové mouky vysoké kvality, je…
55 Kč

Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná, výborná je…
55 Kč

100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
65 Kč

Bezlepková směs na vláčný a chutný chléb s chia semínky.
66 Kč

Směs je vhodná pro bezlepkovou i diabetickou dietu. Chléb je svojí…
66 Kč

Sypká bezlepková směs na přípravu výtečného bezlepkového domácího…
66 Kč

Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
69 Kč

Bezlepková směs na rustikální chléb obsahuje lněnou a jablečnou…
72 Kč

Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
72 Kč

Bezlepková směs pro přípravu cukroví, chleba, perníčků, palačinek v…
73 Kč

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč

Bezlepková směs, která chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo…
84 Kč

Pohanková mouka je přirozeně bezlepková a má skvělé pojivové…
86 Kč

Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
96 Kč
Doplněk stravy

Mandlovou mouku lze použít na pečení, vaření, na přípravu krémů, k…
169 Kč

Mandlová mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu,…
229 Kč

Tato mouka je konzistencí podobá „klasické“ hladké mouce, pečivo z…
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.