Kyselina citronová se používá jako stabilizátor a ochucovadlo například při výrobě domácích marmelád a sirupů.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Brání také růstu bakterií, kvasinek a plísní. V tucích a olejích působí jako antioxidant, kde zabraňuje žluknutí a nežádoucí změně barvy.
Lidstvo ji používá již od 8. století. Její nespornou výhodou je to, že je cenově dostupná a na rozdíl od octa nezapáchá. Je zdravotně neškodná a šetrně se chová k plastům či gumovému těsnění. Účinně bojuje s vodním kamenem a zabraňuje růstu plísní.
Nachází se v různých druzích ovoce a zeleniny v citrusových plodech, jedná se proto o přírodní konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek jídel, nealkoholických a alkoholických nápojů.
Kyselina citronová E330 (krystalická) 100%
Německo
Balení obsahuje 2x10g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.