Skořice celá je aromatická kůra, svitky, stromu skořicovník čínský nebo-li kasia, kterého se při vaření používá méně, protože jeho chuť je výraznější.
Skořicovník čínský nebo-li kasia je blízce příbuzný skořici. Nejcennější části stromu je kůra, která se loupe z tenkých větví, suší na slunci a potom formuje do kasiových svitků nebo pruhů. Kasiové svitky jsou hrubší a větší než skořicové, mají sladkou chuť a jsou aromatické.
Skořice je velice oblíbená při vaření, pečení i ve svařeném víně, pudincích, kaších i müsli. U nás se často používá zejména v kombinaci s jablky či hruškami. Je tradiční součástí různých kořenících směsí používaných v Indii. Je vhodná do chutney, k masitým pokrmům, do marinád a gurmánských omáček. Nezbytná je při zavařování ovoce.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Balení obsahuje 50 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.