Tato rýže je vynikající při přípravě exotických pokrmů, jako příloha nebo hlavní jídlo a po uvaření nelepí.
Basmati znamená v hindštině „královna vůní“. Toto jméno získala pro své jedinečné aroma a chuť připomínající oříšek. Dlouhá, štíhlá, kvalitní zrnka se po uvaření nelepí, je vynikající při přípravě exotických pokrmů, stejně jako příloha nebo hlavní jídlo. Chutná i nesolená a je vhodná pro nejmenší děti.
Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 šálek rýže je třeba cca 2,5 šálku vody). Vařte cca 20 až 25 minut, dokud rýže nezměkne. Přebytečnou vodu slijte a servírujte. Přípravu této rýže si usnadníte, namočíte-li ji před vařením na několik hodin do vody. Můžete ji připravovat vařením, ještě lépe dušením.
Skladujte při teplotě do 25 °C, ve stínu a relativní vlhkosti do 70 %. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření sáček dobře uzavřete. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 500 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.