Červené fazole jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší velikostí.
Červeným fazolím se ne nadarmo přezdívá chilli fazole. Jsou totiž klasickou přísadou do mexického pokrmu chilli con carne. Navíc se dobře kombinují s pikantními jídly. Ochutit je můžete třeba pepřem nebo právě chilli či pálivou paprikou. Fazole jsou po uvaření trochu nasládlé a rychle zasytí. Rostlina pochází ze Střední Ameriky, dnes se ale pěstuje i v Africe. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Jsou skvělou přílohou k rýži nebo kukuřici. Díky své výrazné chuti se báječně chodí i jako náhrada masa v pokrmu.
Fazole červená ledvina*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1242 kJ / 297 kcal, Tuky 1,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy 36,9 g z toho cukry 2,12 g, Vláknina 15 g, Bílkoviny 22,1 g, Sůl 0,00 g.
Čína
Polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami. Placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran. Zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku. V omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce. Kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha. Salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem. Chilli con carne - tradiční mexický pokrm bude vynikající s těmito fazolemi.
Může obsahovat stopy lepku.
Fazole červená ledvina namočte 8–12 hodin, propláchněte a vařte cca 1 hodinu do měkka.
Balení obsahuje 500 g.
Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.