Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která podporuje střevní peristaltiku a trávení.
Špalda je prastará odrůda pšenice, ceněná pro svou lehkou stravitelnost. Je výjimečná svým složením i zajímavou chutí. Tuk špaldy obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin. Špalda je podobně jako pšenice setá zdrojem vitamínů skupiny B (B1,B2, niacin,...) a vitamínu E. Z minerálních látek jde o fosfor, draslík, železo, zinek, mangan, hořčík a další.
100% celozrnná pšenice špalda
Energie | 1445kJ/342kcal |
Tuk | 2,2g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3g |
Sacharidy | 62g |
z toho cukry | 2,3g |
Bílkoviny | 14g |
Vláknina | 9g |
Sůl | <0,01g |
Země původu Česká republika.
Buď samostatně nebo v kombinaci s jinými moukami se může objevit takřka v jakémkoli pekařském výrobku. Chléb, pečivo, různé placky, palačinky, lívance, vafle, sladké i slané koláče, křehká i kynutá těsta, různé sušenky, cukroví a krekry.
Balení obsahuje 1000 g.
V suchém skladu při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 25 °C.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.