Vyrábějí se z kořene keřů manioku. Jsou významným zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu. Jako zavářka do polévek, kaší či dezertů.
Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás zítra
Stejně jako Evropané používají při vaření bramborový případně kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce. Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím. Nepatří k obilovinám ani luštěninám a neobsahuje tedy lepek nebo jiné alergeny. Je však nevhodná pro nízkosacharidovou dietu - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Thajsko.
Tapiokové perly můžete použít jako zahušťovadlo do polévek, připravíte z nich krém do ovocných koláčů nebo výborný přírodní pudink. Receptů na tapiokový puding pak existuje celá řada. Dávejte ale pozor. Po vychladnutí tapiokový pudink ještě zhoustne, a proto jej nevařte příliš do tuha. Tapioku můžete také použít i místo rýže. Tak jako luštěniny ji před vařením namočte.
Skladujte v suchu. Uschovávejte mimo dosah dětí.
Obsah balení 100 gramů.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.