Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Jahelník s rebarborou

Zdravé vaření: Jahelník s rebarborou

Pokud jste zvyklí na v troubě pečenou variantu jahelníku, tak vás teď asi překvapím, protože tenhle jahelník zapékat nebudeme. Z jáhel tedy připravíme něco jako takový letní svěží dortík, jehož horní vrstvu můžete vytvořit z jakéhokoliv ovoce, na které zrovna budete mít chuť. My si připravíme rebarborový jahelník.

Zdravé vaření: Jahelník s rebarborou

Ingredience

  • 250 g jáhel
  • špetka soli + kokosový cukr
  • 1 plnotučný tvaroh
  • hrst rozinek
  • ovoce dle chuti (já jsem použila 3 stonky rebarbory)
  • datlový sirup
  • agar
  • kokosový olej

Jak na to

Jáhly si v sítku nejdříve spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je vaříme ve vodě v poměru 1:2, do které přidáme špetku soli a dvě lžíce kokosového cukru. Vaříme zhruba 20 minut.

Jáhly klademe na dno dortové formy vymazané kokosovým olejem a lžící upěchujeme. Po jejich vychladnutí přichází na řadu další vrstva a tou je tvaroh (který jsme si rozmíchali se 3 lžícemi datlového sirupu a přidali do něj rozinky).

Stonky rebarbory oloupeme, nakrájíme na kolečka a vaříme ve vodě do změknutí, pak přidáme 1/2 lžičky agaru a po několika minutách i kokosový cukr podle chuti a kyselosti rebarbory. Rebarboru nalijeme navrch tvarohu a dáme zatuhnout do lednice. 


nakupovat

Související zboží

všechny články

Přečtěte si

 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám