Agar je velice zdravou alternativou želatiny. Získává se z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu. Tuhý i za vyšších teplot.
Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás v pondělí 3. 4.
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Jednu kávovou lžičku Agaru a 5-10 kávových lžiček cukru vmícháme do 300 ml vody. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.
Agar agar (Gelidium 100 %).
Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 720 kJ / 172 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0,4 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 86 g |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | 0,04 g |
Španělsko.
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.
30 g
Výborná kvalita i cena.
ještě jsem nevyzkoušela
:-)
Osvedčené zahusťovadlo.
Abychom vám usnadnili rozhodování, zobrazujeme také recenze tohoto produktu z e-shopu MojaLekáreň.sk, který je slovenskou "sestrou" Lékárna.cz. Věříme, že informační hodnota recenze převáží nad tím, že se při čtení trochu potrápíte se slovenštinou.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.