Lékárna.cz

JIZERKA Přirozeně bezlepková směs univerzální Zelená 1000 g

JIZERKA Přirozeně bezlepková směs univerzální Zelená 1000 g JIZERKA Přirozeně bezlepková směs univerzální Zelená 1000 g

Přirozeně bezlepková směs je určena pro všestranné použití.

Více informací

Produkt je dočasně nedostupný

Termín distribuce je neznámý

Podobné produkty

Produkty od stejného výrobce

Potřebuji poradit

Doporučené alternativní produkty

Do košíku
Do košíku

JIZERKA Přirozeně bezlepková směs univerzální Zelená 1000 g

Popis

Směs je určena k přípravě slaného i sladkého pečiva v domácí pekárně i pečící troubě, ke smažení či úpravě polévek nebo omáčekVhodné pro bezlepkovou dietu.

Složení produktu

Kukuřičný škrob, bramborový škrob, modifikovaný škrob kukuřičný, lupinová mouka, modifikovaný škrob maniokový, hroznový cukr, zahušťovadlo guma guar, emulgátor slunečnicový lecitin, kyselina askorbová.

Alergeny

  • Lupina.
  • Může obsahovat stopy: sója, sezam, vejce, mléko, arašídy, skořápkové plody.

Výživové údaje ve 100 g výrobku

  • Energetická hodnota 1517 kJ/362 kcal,
  • tuky 1,9 g, nasycené mastné kyseliny 0,5 g,
  • sacharidy 82 g, cukry 3,8 g,
  • bílkoviny 3,2 g,
  • sůl 0,22 g. 

Balení obsahuje

1000 g

Rádi bychom Vám doporučili recepty, ve kterých Bezlepková směs Jizerka hraje nezastupitelnou úlohu.

  • Recept na světlý chléb

Směs Jizerka 0,5 kg, voda 3,5 dcl, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.

  • Recept na sladké těsto: Tlačené koláče

Směs Jizerka 200 g, cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g, sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 1 dcl, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g.

Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 minut odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.

  • Recept: Šlehaná bábovka

6 čerstvých vajec, 6 lžic směsi Jizerka, 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje.

Formu vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Vejce oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháváme žloutky. Po zašlehání žloutků na nejpomalejší chod postupně do hmoty vmícháme bezlepkovou směs Jizerka a nakonec lžíci stolního oleje. Hmotu nalijeme do připravené formy a pečeme při 180°C po dobu 30 minut.

JIZERKA Přirozeně bezlepková směs univerzální Zelená 1000 g

96 %
Hodnotilo: 19 zákazníků
5
15x
4
4x
3
0x
2
0x
1
0x

Informace o produktu

Značka:
Kód výrobku:
44758
Kód EAN:
8594005291720
Držitel rozhodnutí:
JIZERKA Přirozeně bezlepková směs univerzální Zelená 1000 g můžete zakoupit i v našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk.

Mohlo by vás zajímat

Do košíku
Do košíku

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.