Varianty
Pohanka je přirozeně bezlepková a v kuchyni má široké využití. Má lehce oříškovou chuť a významné nutriční hodnoty.
Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás zítra
Pohanka v BIO kvalitě by neměla chybět v žádném vyváženém jídelníčku. Pohanka setá je zdrojem vitamínů B, C a E, minerálních látek, vlákniny, bílkovin i nenasycených mastných kyselin. Konzumace pohanky posiluje imunitní systém, působí preventivně proti vzniku kardiovaskulárních chorob i zánětů. Významný je i obsah rutinu. Vynikající je i pohanková mouka, kterou ocení zvláště celiaci a osoby s intolerancí na lepek.
Pohanku přeberte a propláchněte ve vodě. Vložte do hrnce s osolenou vodou. Voda by měla sahat cca 3 centimetry nad pohanku. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10-15 minut, dokud pohanka nezměkne. Po uvaření nechte pod pokličkou ještě asi 5 minut odpočinout.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Pohanka loupaná.
Energetická hodnota |
1548 kJ/365 kcal |
Tuky |
2,6 g |
Sacharidy |
74 g |
Bílkoviny |
12 g |
Sůl |
0,01 g |
Čína
Balení obsahuje 500 g
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.