nad 599 Kč DOPRAVA ZDARMA
Bulgur je lehce stravitelný, má skvělou chuť a velice zajímavé nutriční hodnoty. Nabízí spoustu možností pro využití.
Brzy skladem
Allnature Bulgur se řadí k obilovinám, které si ještě musí najít cestu k našim talířům. Dle příznivců zdravé výživy je ovšem chutnější než kuskus. Zajímavé jsou navíc i jeho nutriční hodnoty. Bulgur organismu dodává vitamíny A, E a K, železo, fosfor, draslík a další důležité minerální látky, vlákninu a bílkoviny. Je dobře stravitelný, a proto se hodí pro přípravu lehkých obědů nebo večeří. Lze jej použít jako přílohu k masu, nebo jej připravit obdobně jako rizoto. Bulgur pochází z tvrdých odrůd pšenice. Ta se musí nejprve namočit, uvařit a po jejím vysušení se zrna podrtí na menší kousky.
Blugur propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek bulguru připadají zhruba 2 hrnky vody). Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a nechte bulgur v zakrytém hrnci asi ještě pět minut odpočívat.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Loupaná předvařená pšenice.
Skladujte v suchu a chladu.
Energetická hodnota | 1383 kJ/328 kcal |
Tuky |
1,4 g 0,2 g |
Sacharidy |
57,6 g |
Bílkoviny |
12,3 g |
Sůl | 0,04 g |
500 g
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.