Tak zvaný „hnědý" cukr je z chemického hlediska také sacharóza, získávaná však z cukrové třtiny. Má nezaměnitelnou karamelovou příchuť, která souvisí s přítomností přírodní melasy. Třtinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápník, železo, chrom, zinek, selen, mangan, molybden, měď, hořčík, fosfor a další) a některé aminokyseliny. Z pohledu výživových hodnot je na tom třtinový cukr podobně jako cukr řepný. Také se jedná o disacharid sacharózu, s GI kolem 60, ale díky třtinové melase se dá říci, že jde o něco zdravější alternativu cukru řepného.
◉
Navíc sleva 15 %
Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni,…
30 Kč
◉
Navíc sleva 15 %
Přírodní třtinový cukr s příjemnou chutí a vůní, vhodný do teplé i…
36 Kč 34 Kč -6 %
◉
Navíc sleva 15 %
Melasový cukr má jemné vlhké krystalky, typickou chuť a vůni třtinové…
38 Kč
Přírodní třtinový cukr obsahuje zbytkovou melasu, která mu dodává…
47 Kč
Přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění…
56 Kč
◉
Navíc sleva 15 %
Sypký cukr krystal a má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou…
V souvislosti s jeho hnědou barvou je třeba upozornit, že ne každý hnědy cukr je cukr třtinový. Může jít i o cukr řepný, který je buď nerafinovaný s přítomností řepné melasy, obarvený karamelem nebo do něj byla řepná melasa dodatečně přidána. Vždy si proto raději pozorně přečtěte informace na obalu.
Kategorii Třtinový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Tak zvaný „hnědý" cukr je z chemického hlediska také sacharóza, získávaná však z cukrové třtiny. Má nezaměnitelnou karamelovou příchuť, která souvisí s přítomností přírodní melasy. Třtinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápník, železo, chrom, zinek, selen, mangan, molybden, měď, hořčík, fosfor a další) a některé aminokyseliny. Z pohledu výživových hodnot je na tom třtinový cukr podobně jako cukr řepný. Také se jedná o disacharid sacharózu, s GI kolem 60, ale díky třtinové melase se dá říci, že jde o něco zdravější alternativu cukru řepného.
V souvislosti s jeho hnědou barvou je třeba upozornit, že ne každý hnědy cukr je cukr třtinový. Může jít i o cukr řepný, který je buď nerafinovaný s přítomností řepné melasy, obarvený karamelem nebo do něj byla řepná melasa dodatečně přidána. Vždy si proto raději pozorně přečtěte informace na obalu.
Kategorii Třtinový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.