Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
38 Kč

Akce
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
31 Kč 23 Kč -26 %

Krupice z kukuřice v biokvalitě, jedná se o nahrubo umletou kukuřici.
30 Kč

100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
65 Kč

Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč

Bezlepková směs pro přípravu cukroví, chleba, perníčků, palačinek v…
73 Kč

Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná, výborná je…
55 Kč

Přirozeně bezlepková kokosová mouka v BIO kvalitě s vysokým obsahem…
92 Kč

Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné…
28 Kč 23 Kč -18 %

Tapioková mouka je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem…
125 Kč

Bezlepková směs, která chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo…
84 Kč

Jemný kukuřičný škrob v biokvalitě, ideální na zahuštění omáček a…
56 Kč
Doplněk stravy

Zdravá alternativa k jiným moukám, která je vhodná jak pro celiatiky,…
52 Kč

Přirozeně bezlepková mouka je lehká a dobře stravitelná, využívá se k…
72 Kč

Hrách je vynikajicím zdrojem rostlinných bílkovin. Má nízký obsah…
62 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.