Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné…
28 Kč 23 Kč -18 %

Akce
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
31 Kč 23 Kč -26 %

Hrníčkový dortík je dezert, který za pár minut proměníte v teplý…
29 Kč

Hrubší žluté barvy je zcela bez lepku, palmového oleje, sladidel a…
38 Kč

Jemná oranžové barvy je zcela bez lepku, palmového oleje, sladidel a…
46 Kč

Bezlepková směs na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, kroket a…
59 Kč

Hraška je chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a…
59 Kč

Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
96 Kč

Vyrobena z přirozeně bezlepkových přísad, obsahuje rýžové, bramborové…
99 Kč

Univerzální bezlepková směs se širokým použitím je vhodná pro pečení…
99 Kč

Díky dobře vyvážené směsi z vysoce kvalitních surovin snadno…
115 Kč 112 Kč -3 %

Vyvážená směs kvalitních ingrediencí pro přípravu klasického bílého…
116 Kč

Bezlepková směs vhodná k výrobě cukroví a sušenek.
120 Kč

Bezlepková mouka na chleba, rohlíky, kynuté těsto a vše s kvasnicemi
124 Kč

Bezlepková směs na přípravu pudingu, těsta na smažení, až po bešamel.
125 Kč

Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
185 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.