Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Bezlepková rýžová mouka je výbornou náhradou za pšeničnou mouku při…
24 Kč

Lněná mouku využijete k zahušťování koktejlů, omáček a polévek. Je…
26 Kč 25 Kč -4 %

Hrníčkový dortík je dezert, který za pár minut proměníte v teplý…
29 Kč

Přirozeně bezlepková mouka pro přípravu bezlepkových pokrmů.
37 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
38 Kč

Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč

Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
46 Kč

Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
49 Kč

Díky své struktuře je docela univerzální, lze ji použít k přípravě…
50 Kč

Přirozeně bezlepková celozrnná pohanková mouka je zdravou…
52 Kč

Máte chuť na maso? Zkuste ho tentokrát obalit jinak. Obalovací směs s…
55 Kč

Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč

Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná, výborná je…
55 Kč

Jemná rýžová krupička je vyrobena z rýžové mouky vysoké kvality, je…
55 Kč

Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
56 Kč

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč

Bezlepková směs na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, kroket a…
59 Kč

Hraška je chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a…
59 Kč

Xantanová guma představuje prášek bez zápachu a chuti.
60 Kč

Hrách je vynikajicím zdrojem rostlinných bílkovin. Má nízký obsah…
62 Kč

Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní…
65 Kč

Sypká bezlepková směs na přípravu výtečného bezlepkového domácího…
66 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.