Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
38 Kč

Přirozeně bezlepková mouka pro přípravu bezlepkových pokrmů.
37 Kč

Bezlepková dýňová mouka, vhodná na pečení a zhušťování, vhodná pro…
39 Kč
Doplněk stravy

Maková mouka je vhodná na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, na…
46 Kč 45 Kč -2 %

Akce
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
31 Kč 23 Kč -26 %

Bezlepková mouka na chleba, rohlíky, kynuté těsto a vše s kvasnicemi
124 Kč

Kukuřičná mouka hladká v BIO kvalitě. Zadělejte těsto na úžasné…
28 Kč 23 Kč -18 %

Bezlepková směs na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, kroket a…
59 Kč

Lněná mouku využijete k zahušťování koktejlů, omáček a polévek. Je…
26 Kč 25 Kč -4 %

Pohanková mouka bez lepku vhodná pro sladké i slané vaření.
59 Kč

Vyrábí se z kořene keřů manioku. Je významným zdrojem karbohydrátů s…
50 Kč
Doplněk stravy

Tuto mouku můžete použít na pečení, do chlebových směsí, do koláčů, k…
39 Kč

Jemná mouka z blanšírovaných mandlí vhodná na pečení, dezerty i low…

Pohanková mouka bez lepku vhodná pro sladké i slané vaření.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.