Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Směs vhodná pro bezlepkovou a nízkobílkovinnou dietu, při alergii na…
189 Kč

Mouka Manitoba typu 0 má úžasné vlastnosti při pečení různých…
52 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
50 Kč
Doplněk stravy

Mandlovou mouku lze použít na pečení, vaření, na přípravu krémů, k…
169 Kč

Jemně mletá mouka z Vysočiny s vysokým obsahem vlákniny, která…
47 Kč

Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
96 Kč

Směs na bezlepkový chléb s nízkým obsahem sacharidů a cukru.
52 Kč

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Výrobek vhodný pro náhradu vajec při přípravě míchaných vajec, koláčů…
139 Kč

Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
72 Kč

Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
56 Kč

Vyrobena z přirozeně bezlepkových přísad, obsahuje rýžové, bramborové…
99 Kč

Mandlová mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu,…
229 Kč

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč

Díky své struktuře je docela univerzální, lze ji použít k přípravě…
50 Kč

Bezlepková alternativa běžné mouky s vysokým obsahem proteinů a…
136 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
55 Kč

Průhledná rostlinná želatina bez chuti a zápachu.
56 Kč

Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní…
65 Kč

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin…
38 Kč

Strouhanka, která je vhodná na obalení potravin.
62 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.