BLACK FRIDAY je tu!⚡Platí do středy 10. 12. 2025

Ghí BIO je máselný tuk, který se připravuje velice pomalým…
599 Kč

Ghí BIO je máselný tuk, který se připravuje velice pomalým…
255 Kč
Ghi, známé také jako ghí nebo přepuštěné máslo, pochází z indické tradiční kuchyně. Jde o máslo, z něhož při delším zahřátí byly odstraněny mléčné pevné složky. Výsledný tuk je čistý, s výraznou oříškovou chutí a vysokým bodem zakouření – ideální pro vaření při vyšších teplotách.
Ghi vzniká pomalým zahříváním másla. Po oddělení mléčných složek zůstává transparentní tuk, který je odolný vůči žluknutí a stabilní i při vyšších teplotách. Ve srovnání s běžným máslem obsahuje méně vody a laktózy, což zvyšuje jeho trvanlivost a univerzální využití v kuchyni.
Ghi lze používat jako náhražku běžného másla nebo oleje. Díky své stabilitě je často vyhledávané pro pečení, wok pokrmy, přípravu omáček či tradiční indické recepty. V kuchyni ho zvládnete skladovat i při pokojové teplotě (uzavřené, v suchu), případně v lednici pro delší uchování.
Při výběru ghi doporučujeme volit produkty z kvalitního másla – ideálně bio, z kravské nebo vodní buvolího mléka. Čistota suroviny bez přidaných látek je klíčová pro zachování charakteristického aroma a stability. Kvalitní ghi má jasnou barvu, jemnou vůni a homogenní konzistenci.
Kategorii Ghí másla najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.