Vylepšená směs pro přípravu bezlepkového dýňového chleba je z rýžové a kukuřičné mouky. Balení obsahuje 10 % dýňových semínek a droždí.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Pro chvíle, kdy se vám nechce vařit, je ideální mít po ruce čerstvé pečivo. Pokud vás ale už omrzelo kupované bezlepkové pečivo, jednoduše si připravte vylepšenou variantu, a to náš nový bezlepkový dýňový chléb. A kdybyste jej chtěli náhodou chtěli čas od času ozvláštnit, přidejte do něj nasekané vlašské ořechy, které ještě zvýrazní jeho chuť. Připravte se ovšem na to, že k němu ani nestihnete připravit pomazánku, jak se po něm rychle slehne zem!
540 g směsi a 10 g sušeného droždí.
Pouze vlažnou vodu.
Oba sáčky smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
Použití pro domácí pekárny - Do domácí pekárny nalijeme 380 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než je doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chléb, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free, apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez práce.
Do směsi můžeme přidat 50 g nasekaných vlašských ořechů.
Bramborový škrob, rýžová mouka, semena tykve (dýně) 10 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar, rostlinná vláknina, kmín, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová.
v suché směsi
na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1584/ |
Tuky [g] | 5,7 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 1,0 |
Sacharidy [g] | 73 |
z toho cukry [g] | 2,0 |
Vláknina [g] | 3,1 |
Bílkoviny [g] | 6,3 |
Sůl [g] | 1,6 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.