Vylepšená směs pro přípravu bezlepkového dýňového chleba je z rýžové a kukuřičné mouky. Balení obsahuje 10 % dýňových semínek a droždí.
Skladem Dnes odešleme, u vás v pondělí 4. 12.
Pro chvíle, kdy se vám nechce vařit, je ideální mít po ruce čerstvé pečivo. Pokud vás ale už omrzelo kupované bezlepkové pečivo, jednoduše si připravte vylepšenou variantu, a to náš nový bezlepkový dýňový chléb. A kdybyste jej chtěli náhodou chtěli čas od času ozvláštnit, přidejte do něj nasekané vlašské ořechy, které ještě zvýrazní jeho chuť. Připravte se ovšem na to, že k němu ani nestihnete připravit pomazánku, jak se po něm rychle slehne zem!
540 g směsi a 10 g sušeného droždí.
Pouze vlažnou vodu.
Oba sáčky smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
Použití pro domácí pekárny - Do domácí pekárny nalijeme 380 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než je doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chléb, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free, apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez práce.
Do směsi můžeme přidat 50 g nasekaných vlašských ořechů.
Bramborový škrob, rýžová mouka, semena tykve (dýně) 10 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar, rostlinná vláknina, kmín, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová.
v suché směsi
na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1584/ |
Tuky [g] | 5,7 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 1,0 |
Sacharidy [g] | 73 |
z toho cukry [g] | 2,0 |
Vláknina [g] | 3,1 |
Bílkoviny [g] | 6,3 |
Sůl [g] | 1,6 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.