Oblíbené položky

Úvodní strana » Výživa a hubnutí » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové mouky

AMYLON BIO Kypřící prášek do pečiva bez lepku 12 g

Kód výrobku: 369271

Máte rádi odlehčené a nadýchané bábovky, muffiny nebo sušenky? Pak BIO kypřící prášek do pečiva Amylon je výborná volba. Neobsahuje fosfáty a lepek.

Více informací

9 (0,75 Kč/g)

Skladem zítra

V úterý 30. 4. odešleme, u vás ve čtvrtek 2. 5.

V úterý 30. 4. odešleme, u vás ve čtvrtek 2. 5.

Doprava až domů už od 29 Kč, nad 1500 Kč zdarma

Přidejte ještě


Načítám

Podrobné informace

Podrobné informace AMYLON BIO Kypřící prášek do pečiva bez lepku 12 g

Máte rádi odlehčené a nadýchané bábovky, muffiny nebo sušenky? Pak BIO kypřící prášek do pečiva Amylon je výborná volba. Neobsahuje fosfáty a lepek.

Informace o produktu

Výrobce: Amylon a.s.
Značka: AMYLON
Kód výrobku: 369271
Kód EAN: 8594006668255
Držitel rozhodnutí: Amylon a.s.

Popis

Kypřící prášek přidáváme do třeného, křehkého a piškotového těsta, dále perníků, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby.

Tipy

  • Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
  • Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody.
  • Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.

Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).

Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:

  • Běžný kypřicí prášek
    – Kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů).
  • Kypřicí prášek bez fosfátů
    – Kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech.
    – Zásaditou složkou je jedlá soda.
    – Dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě.

Složení

BIO kukuřičný škrob, kypřicí látky (vinany draselné, uhličitany sodné).

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 705 kJ/166 kcal, Tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 41 g z toho cukry 0 g, Bílkoviny 0,1 g, Sůl 15,4 g.

Skladování

Skladujte v suchu.

Recenze

Recenze AMYLON BIO Kypřící prášek do pečiva bez lepku 12 g

Diskuze

Diskuze AMYLON BIO Kypřící prášek do pečiva bez lepku 12 g

 

Mohlo by vás zajímat


Načítám

Nejprodávanější značky

Výhodné nabídky už nemusíte hledat

pošleme vám je e-mailem :)

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.
Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám