Červená čočka v BIO kvalitě je oblíbenou surovinou pro přípravu polévky, salátů či kaše. Je zdrojem vitamínů, vlákniny, bílkovin a minerálních látek.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Červená čočka v BIO kvalitě původně pochází z Turecka. Dnes je však oblíbená zejména v Indii, kde patří mezi hlavní suroviny pro přípravu pokrmů. Je bohatým zdrojem vitamínů, vlákniny, bílkovin i minerálních látek jako selenu, zinku, fosforu a železa. Před vařením se nemusí namáčet a je rychle hotová.
Červenou čočku přebereme, propláchneme ve vodě a nasypeme do hrnce. Čočku zalijeme vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek čočky připadají zhruba dva hrnky vody). Nesolte a přiveďte k varu. V nezakrytém hrnci vařte cca 5-7 minut. Po uvaření získá červená čočka žlutou barvu. Nakonec přidejte sůl a promíchejte.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Čočka červená půlená.
Energetická hodnota |
1545 kJ/342 kcal |
Tuky |
0,8 g |
Sacharidy |
59 g |
Bílkoviny |
23 g |
Sůl |
0,01 g |
500 g
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.