Agar je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti.
Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.
V potravinářství se Agar používá pro:
1 kávovou lžičku Agaru a 5-10 kávových lžiček cukru vmícháme do 300 ml vody. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.
Agar agar (Gelidium 100 %)*
*Produkt ekologického zemědělství
Německo
Může obsahovat stopy lepku. Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.
30 g
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.