Lékárna.cz

WOLFBERRY Kakao prášek 200 g BIO

Kakový prášek v BIO kvalitě plný vitamínů a minerálů.

Více informací

Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, v pondělí 2. 8 u vás.

106 Kč (0,53 Kč/g)

Přidat do oblíbených Potřebuji poradit

Přidejte ještě

Do košíku
Do košíku

WOLFBERRY Kakao prášek 200 g BIO

Produkt je vyrobený z pražených kakaových bobů Forastero Hispanola a vzniká pomletím kakaových bobů, při kterém se oddělí většina tuku, kterému se říká kakaové máslo. Po usušení takto zpracovaných bobů se hmota namele na kakaový prášek. Kakaové boby byly ceněny už Aztéky, kteří je používali jako platidlo.

Výhody produktu

  • Bez alergenů.
  • Lehce rozpustný.
  • Odtučněný produkt v BIO kvalitě.
  • Obsahuje vitamíny a minerály.
  • Kakao se řadí do superpotravin.

Aktivní složky      Kakaové boby - profil, fakta, účinky, rizika a užití | Superfoody.cz

  • Kakaovník (pokrm bohů) je stálezelený strom, který se podobá jabloni, vyrůstá ale do výšky okolo 15 metrů. Jeho pěstování je poměrně náročné, protože potřebuje celoroční teplotu od 20°C do 35°C, ale přitom vyžaduje vlhko a stín. Průměrná sklizeň z jednoho stromu je asi 25 plodů, které váží necelého půl kilogramu. Uvnitř těchto plodů je uloženo v průměru 30 semen, ze kterých se vyrábí kakao.

Složení produktu

  • BIO kakaový prášek (10-12% tuku).
  • Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie 1430 kJ / 342 kcal; Tuky 11,0 g – z toho nasycené mastné kyseliny 6,5 g; Sacharidy 14,0 g – z toho cukry 0,0 g; Vláknina 45,0 g; Bílkoviny 24,0 g; Vlhkost max. 4,5%.
  • Minerály ve 100 g: Draslík 4000 mg; Fosfor 700 mg; Hořčík 550 mg; Železo 250 mg; Zinek 70 mg.

Země původu

Mimo EU.

Kdy se používá

Je vhodný k pečení i vaření a výborně ochutí míchané nápoje, mléko (kakao), čokoládové výrobky, moučníky, dorty a buchty.

Na co si dát pozor

Přípravek není určen pro děti do 3 let věku. Ukládejte mimo dosah dětí. Není určeno jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Spotřebujte do data uvedeného na obalu. Kakaový prášek BIO Wolfberry neprošel alkalizací. Je to patrné už z jeho světlejší barvy a velmi příjemné čokoládové vůně. Naopak alkalizované kakao má většinou tmavě hnědou barvu a velmi slabou vůni. Alkalizace se používá pro zvýraznění chuti u kakaa vyrobeného z méně kvalitních kakaových bobů (např. Kakao holandského typu).

Množství v balení

Balení obsahuje 200 g.

Skladování

Skladujte v suchu, nevystavujte přímému slunci.

Informace o produktu

Značka:
Kód výrobku:
461194
Kód EAN:
8594158040411
Držitel rozhodnutí:

WOLFBERRY Kakao prášek 200 g BIO

WOLFBERRY Kakao prášek 200 g BIO

Máte otázky k produktu?
Zeptejte se v diskuzi

Přidat nový příspěvek do diskuze

Další balení

WOLFBERRY Kakao prášek 400 g BIO

Kakový prášek v BIO kvalitě plný vitamínů a minerálů.

Skladem více než 5 kusů

174 Kč 134 Kč -23 %

Mohlo by vás zajímat

Do košíku
Do košíku

Nevíte si rady? Požádejte o doporučení či konzultaci jednoho z našich lékárníků. Jsou právě on-line.

Zahájit konverzaci

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním.

Zjistit více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.