Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Mandle v BIO kvalitě patří pro své chuťové vlastnosti a výživové hodnoty k jedinečným potravinám. Jejich neopakovatelnou chuť a vůni umocňuje i to, že jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů fosforu, vápníku, draslíku a hořčíku.
Mandle jsou velmi bohaté na všechny základní živiny a je v nich obsaženo více než 21 % bílkovin, což je řadí mezi potravinami rostlinného původu na přední místo. Asi polovinu jejich hmotnosti tvoří tuky, které se skládají ze 34 % z mononenasycených mastných kyselin a ze 14 % z polynenasycených mastných kyselin a většinu z nich tvoří kyselina linolová. Díky těmto vlastnostem jsou mandle vyhledávány jako jedinečný zdroj energie sportovci a těžce manuálně pracujícími osobami.
Ve 100 g mandlí je například obsaženo mimo jiné i téměř 70 % referenční hodnoty příjmu fosforu a více než 30 % stejné hodnoty vápníku, draslíku a zinku. Všechny vitamíny a stopové prvky jsou v mandlích téměř v ideálním poměru, takže jsou pro tělo mimořádně dobře vstřebatelné.
Mandle jsou základní surovinou pro výrobu mandlového mléka, které je ideální alternativou pro vegany a osoby trpící alergií na laktózu. Mandlové mléko má dokonce lepší výživové vlastnosti než kravské mléko.
Tyto mandle mají typicky mandlové aroma a lahodnou, krásně nasládlou chuť. Jsou v BIO kvalitě, pěstované na kontrolovaném ekologickém zemědělství. Výborně se hodí jak k přímé konzumaci, tak na pražení nebo pečení. Oceníte je v müsli, cereálních kaších, jogurtech nebo při výrobě různých těst, zákusků a při zdobení dezertů.
Mandle z kontrolovaného ekologického zemědělství v BIO a RAW kvalitě.
Obsah vitamínů a minerálů ve 100 g: Vápník: 269 mg; Železo: 3.71 mg; Hořčík: 270 mg; Fosfor: 481 mg; Draslík: 733 mg; Zinek: 3.12 mg; Sodík: 1 mg; Thiamin: 0.205 mg; Riboflavin: 1.138 mg; Niacin: 3.618 mg; Vitamín B6: 0.137 mg; Kyselina listová: 44 µg; Vitamin E (alfa-tokoferol): 25.63 mg
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 2447 kJ / 592 kcal; Tuky: 49.4 g – z toho 3.7g nasycených mastných kyselin, 34.8 g mononenasycených mastných kyselin, 14.5 g polynenasycených mastných kyselin; Sacharidy: 9.5 g – z toho cukry 3.9 g; Vláknina: 14.3 g; Bílkoviny: 21.2 g; Sůl: 0.88 g
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě mimo dosah slunečního světla při teplotách mezi 8° až 10 °C.
Alergeny: ořechy.
Země původu: Holandsko.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.