
Pohanka je přirozeně bezlepková a má lehce oříškovou chuť, její…
62 Kč

Tmavý bulgur je typický svojí oříškovou chutí a lehkou stravitelností…
47 Kč

Amarant je možné přidávat do obilninových jídel a zlepšovat tak jeho…
76 Kč

Bulgur je lehce stravitelný a má skvělou chuť. Výborný je jako…
44 Kč

Quinoa červená BIO je bezlepkovou alternativou rýže nebo kuskusu s…
135 Kč

Pilaf je pokrm, jehož základem je rýže nebo bulgur, efektní příloha…
59 Kč

Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, má lehce oříškovou…
45 Kč
Kuskus promíchejte s lisovaným česnekem, najemno nakrájeným tyminánem a 3 lžícemi olivového oleje, vysypte ho na dno zapékací mísy a zalijte trochou osolené vody. Na kuskus nakrájejte zeleninu, kterou máte rádi - např. cuketu, rajče a cibuli - osolte ji, případně okořeňte např. kořením na grilovanou zeleninu. Zapékací mísu přiklopte poklopem a vše pečte půl hodiny.
Suroviny na 2 porce:
Postup:
Pohanku vařte v osolené vodě dvojnásobného objemu s větší špetkou bujónu 20 minut. Na oleji mezitím osmahněte cibulku dozlatova, poté přidejte kukuřici a tuňáka - osolte, opepřete a smíchejte s vařenou pohankou. Vše osmahněte ještě společně. Takto připravené rizoto můžete a nemusíte posypat strouhaným sýrem.
Kategorii Obiloviny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.