Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
58 Kč
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
55 Kč
Guarová guma je prášek bez zápachu a chuti.
49 Kč
Celozrnná mouka špaldová má oříškovou vůni a je mletá z celého zrna,…
66 Kč
Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
65 Kč 62 Kč -5 %
Pohanková mouka bez lepku vhodná pro sladké i slané vaření.
50 Kč
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
199 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Sypká směs vyrobená z ovesných vloček, bez mouky.
20 Kč 19 Kč -5 %
Blanšírované mandle sekané na jemnou mouku.
186 Kč
Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
76 Kč
Špaldová hladká mouka pokrmům dodává jemnou oříškovou chuť.
79 Kč
Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
105 Kč
Bezlepková mouka je univerzální pro pečení chleba, drobného pečiva i…
105 Kč
Špaldová mouka vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených…
66 Kč
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
85 Kč
Speciální moučná směs na pečení vhodná vegany, celiaky, osoby s HIT,…
95 Kč
Hraška vanilka je hrachová směs ochucená přírodní vanilkou.…
62 Kč
Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
56 Kč
Sypká směs pro přípravu těsta na pizzu.
56 Kč
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
86 Kč
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
86 Kč
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
86 Kč
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
86 Kč
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.