Mandlová mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu,…
82 Kč
Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
65 Kč 62 Kč -5 %
◉
Navíc sleva 10 %
Mix IT Dunkel - bezlepková mouka na tmavé pečivo a kynuté těsto.
165 Kč
Obalovací směs lehce pikantní na přípravu těstíčka, ve kterém obalíte…
176 Kč
Tato mouka je konzistencí podobá „klasické“ hladké mouce, pečivo z…
79 Kč
Bezlepková směs na přípravu pudingu, těsta na smažení, až po bešamel.
105 Kč
◉
NAD 499 KČ SLEVA 15 %
Xantanová guma zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a…
85 Kč
Žitná mouka vhodná na pečení či přípravu vařených příloh.
56 Kč
Hraška vanilka je hrachová směs ochucená přírodní vanilkou.…
62 Kč
Jemná a vláčná směs na přípravu lívanců, stačí přidat pouze vodu a…
57 Kč
Bezlepková dýňová mouka, vhodná na pečení a zhušťování, vhodná pro…
44 Kč
Pohanková mouka bez lepku vhodná pro sladké i slané vaření.
50 Kč
Špaldová celozrnná mouka je plnohodnotnou moukou z celých zrn a…
49 Kč 40 Kč -18 %
Sypká směs vyrobená z ovesných vloček, bez mouky.
19 Kč
Mandlová mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu,…
199 Kč
Blanšírované mandle sekané na jemnou mouku.
186 Kč
Doplněk stravy
Mandlovou mouku lze použít na pečení, vaření, na přípravu krémů, k…
176 Kč 172 Kč -2 %
Špaldová celozrnná mouka se vyznačuje nezaměnitelnou oříškovou chutí,…
92 Kč
Bezlepková směs vhodná k výrobě cukroví a sušenek.
125 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
76 Kč
Sypká směs bez lepku na bábovky, piškoty a korpusy.
99 Kč
Špaldová hladká mouka pokrmům dodává jemnou oříškovou chuť.
79 Kč
Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
105 Kč
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.