Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
72 Kč

Vyrobena z přirozeně bezlepkových přísad, obsahuje rýžové, bramborové…
99 Kč

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč

Směs je vhodná pro bezlepkovou i diabetickou dietu. Chléb je svojí…
66 Kč

Univerzální bezlepková směs se širokým použitím je vhodná pro pečení…
99 Kč

Mix IT Dunkel - bezlepková mouka na tmavé pečivo a kynuté těsto.
166 Kč

Bezlepková směs pro přípravu cukroví, chleba, perníčků, palačinek v…
73 Kč

Přirozeně bezlepková celozrnná pohanková mouka je zdravou…
52 Kč

Pohanková mouka je přirozeně bezlepková a má skvělé pojivové…
86 Kč

Pohanková mouka bez lepku vhodná pro sladké i slané vaření.
59 Kč

Směs na celozrnné pečivo je vyvážená směs vybraných ingrediencí s…
116 Kč

Pohankové palačinky z kvalitní pohankové mouky, jsou výborné na…
75 Kč

Směs na přípravu lívanců pro celiaky, která je vhodná i pro neceliaky…
49 Kč

Pohanková mouka bez lepku vhodná pro sladké i slané vaření.

Tato směs na tmavý bezlepkový chléb je vyrobena z přirozeně…
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.