Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.

Směs vhodná pro bezlepkovou a nízkobílkovinnou dietu, při alergii na…
189 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
50 Kč

Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
96 Kč

Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
22 Kč

Výrobek vhodný pro náhradu vajec při přípravě míchaných vajec, koláčů…
139 Kč

Vyrobena z přirozeně bezlepkových přísad, obsahuje rýžové, bramborové…
99 Kč

Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč

Díky své struktuře je docela univerzální, lze ji použít k přípravě…
50 Kč

Bezlepková alternativa běžné mouky s vysokým obsahem proteinů a…
136 Kč

Alternativa pšeničné mouky k výrobě různých pekařských výrobků.
55 Kč

Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní…
65 Kč

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč

Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč

Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč

Bezlepková mouka na chleba, rohlíky, kynuté těsto a vše s kvasnicemi
124 Kč

Směs na bílý bezlepkový chléb je vyrobena z přirozeně bezlepkových…
86 Kč

Bezlepková směs na rustikální chléb obsahuje lněnou a jablečnou…
72 Kč

Bezlepková směs vhodná k výrobě cukroví a sušenek.
120 Kč

Směs je vhodná pro bezlepkovou i diabetickou dietu. Chléb je svojí…
66 Kč

Univerzální bezlepková směs se širokým použitím je vhodná pro pečení…
99 Kč

Sypká bezlepková směs na přípravu výtečného bezlepkového domácího…
66 Kč

Bezlepková směs na vláčný a chutný chléb s chia semínky.
66 Kč

Vyvážená směs kvalitních ingrediencí pro přípravu klasického bílého…
116 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.