Kokosový cukr se v Asii používá jako oblíbené sladidlo už stovky let, v našich končinách si na něj teprve začínáme zvykat. Výchozí surovinou pro jeho výrobu je nektar z květů kokosové palmy. Ten se ohříváním zahušťuje na sirup, z něhož se odpařením vody získají krystaly, které se nakonec barvou i konzistencí podobají nerafinovanému třtinovému cukru.

Kokosový cukr je ideální alternativou rafinovaného cukru. Má nízký…
89 Kč

Cukr z nektaru květů kokosové palmy v bio kvalitě.
82 Kč 79 Kč -4 %

Kokosový sirup jako alternativa cukru nebo medu. Vyzkoušejte ho při…
89 Kč 80 Kč -10 %

Kokosový cukr v BIO kvalitě, který se získává z okvětí kokosových…
66 Kč 65 Kč -2 %

Kokosový sirup je přírodní sladidlo s jemnou karamelovou chutí, která…
119 Kč
Doplněk stravy

Kokosový palmový cukr je sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem.
86 Kč 85 Kč -1 %

Přírodní sladilo, které je produktem ekologického zemědělství.
56 Kč

Balíček vykouzlí úsměv na rtech nejen příznivcům zdravé stravy, ale…
389 Kč

Oblíbená náhrada za nejčastěji používaný bílý rafinovaný cukr nebo…
105 Kč 102 Kč -3 %
Z výživového hlediska jde o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celou řadu vitamínů a minerálů (vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, zinek a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, tudíž patří mezi potraviny s nízkým GI.
Díky vysokému obsahu antioxidantů jsou mu přičítány pozitivní účinky na zdraví, nicméně vědecky podložené důkazy zatím k dispozici nejsou. Má široké použití v kuchyni – přidává se do zákusků, používá se při pečení, dává do cereálií, je vhodný jako sladidlo k oslazení nápojů, jak horkých, tak studených.
Kategorii Kokosový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.