Výhodná cena
Tato směs na tmavý bezlepkový chléb je vyrobena z přirozeně bezlepkových surovin.
Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás zítra
Toto je kilové balení, z kterého upečete dle receptu 2 bochníky. Nová receptura s přidáním mouky z loupané cizrny.
Chlebové dalamánky - Přísady: 200 g chlebová mouka tmavá Freee - Doves farm, 100 g chlebová mouka bílá Freee - Doves farm, 1 lžička sušeného droždí, 300 ml vody, 1 (ne vrchovatá) lžíce psylia, 1 malá lžička soli, 1 malá lžička octu
1 malá lžička cukru. A dále přidáme dle chuti kmín nebo další semínka, např.: dýňová, slunečnicová, chia. Postup: Nejprve si dáme do robotové mísy všechny suroviny bez mouky a droždí, po té zapneme hnětení a postupně přidáváme mouku smíchanou se sušeným droždím. Necháme zpracovat těsto a poté přikryjeme utěrkou a necháme cca 60 min kynout v pokojové teplotě. Po vykynutí na lehce pomoučeném vále těsto popřekládáme, dopracujeme, abychom se zbavili vzduchových bublin. Pro lepší práci si můžeme lehce pomoučit i ruce, ale s moukou opatrně! Jen opravdu zlehka, tak abychom mohli dobře tvarovat. Rozdělíme si těsto na 6 stejných částí a vytvarujeme si bulky/dalamánky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a ještě chvilku necháme dokynout. Poté si zapneme troubu na skoro max cca 230 stupňů dolu na spod si připravíme plech. Mezitím můžeme jemně dalamánky potřít jen vodou a posypat semínky nebo kmínem.
Po nahřátí trouby vložíme plech s dalamánky a hned na spodní plech nalijeme horkou vodu a takto pečeme v páře nejprve na více stupňů cca 5 – 10 min a pak stáhneme teplotu na asi 190 stupňů a pečeme ještě asi 20 - 25 min. Poté vytáhneme a necháme vychladnout ideálně na mřížce, aby zespodu dalamánky hezky vychladly a nezvlhly.
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.
Balení obsahuje 1000 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.