Kukuřice je po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. Kukuřice neobsahuje gluten, protein, který se nachází v jiných obilninách. Kukuřice je bohatá na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny, především na kyselinu linolovou. Obsahuje velké množství vitaminu B1, hodně draslíku, fosforu, hořčíku a železa, je dobrým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny.
Návod k přípravě
Kukuřici se lžící oleje zahřívejte pod pokličkou, až začne pukat. Občas protřeste, aby se promíchala.
Energetická hodnota: 1785 kJ/ 425 kcal; tuky: 15,7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; sacharidy: 62,5 g; z toho cukry: 1,2 g; bílkoviny: 9,3 g; sůl: 0,04 g.
Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.